Platform Duurzaam Rijnmond van start

Platform Duurzaam Rijnmond’ is het nieuwe informatie- en netwerkplatform voor maatschappelijk betrokken en duurzame ondernemers, organisaties en instanties die een relatie hebben met de regio Rijnmond. Door samenwerking op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid tussen PS&O, bedrijfsleven, organisaties, onderwijs en overheid is de stichting ‘Platform Duurzaam Rijnmond’ ontstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom dit Platform? 

De stichting heeft als doel het organiseren van op MVO en duurzaamheid gerichte netwerk en informatiebijeenkomsten, seminars, presentaties en bedrijfsbezoeken voor in het Rijnmondgebied gevestigde en/of werkzaam zijnde bedrijven en organisaties. Het ‘Platform Duurzaam Rijnmond’ wil hiermee een bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen en aan het tegengaan van de klimaatverandering door belanghebbenden te informeren en door partijen die zich met MVO en duurzaamheid bezig houden bij elkaar te brengen.

Raad van Advies en Jongeren Adviesraad

Het Platform zal bestaan uit een Raad van Advies bestaande uit leden Directie/ Raad van Bestuur van vooraanstaande bedrijven en organisaties die zaken doen in of met het Rijnmondgebied en die duurzaamheid of MVO hoog in het vaandel hebben staan (zoals duurzame technologie, klimaat neutraal ondernemen, duurzame gemeenten, duurzaam inkopen, duurzaam bouwen, duurzaam vervoer, jong ondernemen, onderwijs en ontwikkeling).

Daarnaast zal een Jongeren Adviesraad bestaande uit talentvolle/ ambitieuze jongeren (studenten en jonge ondernemers) op HBO/Universitair niveau die de manager van de toekomst willen worden, deelnemen aan het Platform. De leden van de Raad van Advies  en de Jongeren Adviesraad hebben hierdoor een gevarieerd platform om op hoog niveau te netwerken op het gebied van duurzaamheid. Momenteel wordt er gewerkt aan de samenstelling van een Raad van Advies, Jongeren Adviesraad en de invulling van de nieuwe website van het ‘Platform Duurzaam Rijnmond’.

Deelname

Er zijn diverse mogelijkheden om aan het ‘Platform Duurzaam Rijnmond’ deel te nemen. U kunt bijvoorbeeld een persoonsgebonden lidmaatschap aangaan en deelnemen aan diverse netwerk- en informatiebijeenkomsten en het jaarlijkse congres die georganiseerd worden vanuit het Platform. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid als bedrijf/organisatie om bijvoorbeeld donateur of partner van het ‘Platform Duurzaam Rijnmond’ te worden.

Meer informatie?

Het secretariaat kunt u bereiken via secretariaat@platformduurzaamrijnmond.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: