PEM van start

Platform Elektrische Mobiliteit is op 15 december jl. van start gegaan tijdens een drukbezochte sessie.

Met ondersteuning van de RAI Vereniging is het PEM opgericht om alle partijen (zowel marktpartijen als de overheid) die iets met elektrische mobiliteit hebben of willen, te verbinden om zodoende gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een reële introductie van elektrisch rijden.

De oproep om de middag bij te wonen was gericht aan partijen door alle geledingen heen, zowel leden als niet-leden van de Vereniging. Zo’n 175 mensen gaven acte de presence. Eric Beers, stimulator namens CLIM: “Waarom PEM? Om als breed netwerk elkaar te informeren, enthousiasmeren en te faciliteren. Niet om ellenlange verhalen af te steken maar juist om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken in een open en eerlijke ambiance waarin een ieder wat mag komen halen maar ook iets dient te brengen.”  

De sessie had een organisch karakter. Niet alleen door de brede mix van partijen maar ook doordat aan de hand van stellingen een ieder werd geprikkeld zijn/haar visie te geven. Op stellingen als: Waar gaat het nu werkelijk om? Elektrisch vervoer beperkt onze mobiliteitsvrijheid! De overheid bepaalt de snelheid en succes van de introductie. Nederland als proeftuin? Elektrische mobiliteit gooit de bedrijfskolom overhoop.

De breedte van de antwoorden liet duidelijk zien dat niet één partij een introductie in zijn eentje kan maar dat we elkaar daarvoor nodig hebben. Anders zou deze hype nog wel eens een stille dood kunnen sterven. Hiermee is niemand gebaat. Zeker het milieu niet.

Uit de aanwezigen wordt een denktank gevormd die een voorstel uitwerkt hoe PEM, als breed Platform, inhoudelijk vorm kan krijgen. Ook komst zij met een voorstel voor een invulling van de Straat van de Toekomst. Het is in ieder geval belangrijk om als PEM vanuit de breedte te kijken naar vraagstukken als: waar staan we nu met elkaar binnen de elektrische mobiliteit? Waar willen we toe, zowel voor wat betreft de technische invulling als de bijhorende gedragsverandering.

 — Wordt vervolgd —

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: