Cargohopper volledig op zonne-energie

Vorige maand berichtten we over de Cargohopper, een electrische ‘trein’ op luchtbanden die de Utrechtse middenstand bevoorraadt. Sinds afgelopen woensdag rijdt het voertuig geheel op zonne-energie. Dat is op zich al noemenswaardig, maar het wordt pas echt bijzonder als je je bedenkt dat de benodigde zonnepanelen op het voertuig zelf zijn gemonteerd. Volgens Cargohopper is “de installatie zo uitgelegd, dat Cargohopper onder normale omstandigheden tijdens zijn rit net zo veel verbruikt als hij aan zonne-energie kan opwekken.”

Zonnepanelen voor volledige autonome energievoorziening

Zonnepanelen voor volledige autonome energievoorziening

Initiatiefnemer Jacques van der Linden van Hoek Transport B.V. is zeer tevreden met het resultaat. “In de race naar zero-emissie ontwikkelingen voor stedelijke distributie is dit een belangrijke stap voorwaarts. Wat wij willen laten zien, is dat ook ondernemers bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen. Cargohopper is daar een goed voorbeeld van.”

Daarbij heeft hij wel een boodschap voor lokale overheden: “Ik heb er begrip voor dat door de vele regelingen en plannen het maken van een eenduidig beleid zeker niet eenvoudig is. Maar gemeenten kunnen met lokale verordeningen op vrij eenvoudige wijze veel meer afdwingen dan momenteel het geval is. Waar de richting duidelijk is, zal het bedrijfsleven volgen, daar ben ik van overtuigd.”

De technische oplossing is afkomstig van het Emmeloordse Bolle Wagenbouw en Harthold Aandrijf- en Besturingstechniek in Dalfsen.

We zijn benieuwd hoe Cargohopper de winter gaat doorkomen. “Waarschijnlijk gaan we dan ook nog een paneel op de trekker zelf plaatsen,” aldus Henk Hartholt.

Bron: persbericht Cargohopper.

Advertenties

2 Responses to Cargohopper volledig op zonne-energie

  1. […] Afgelopen vrijdag ontving Cargohopper-chauffeur Mike van Rooijen (20) uit handen van gedeputeerde van de provincie Utrecht Wouter de Jong en wethouder beheer openbare ruimte en mobiliteit van Utrecht Ingrid de Bondt het eerste officiële certificaat ‘duurzame stadsdistributie’. De Cargohopper is een electrische ‘trein’ op luchtbanden die de Utrechtse middenstand bevoorraadt, sinds enkele maanden geheel en al op zonne-energie. […]

  2. […] bierboot te water Naast de aansprekende, geheel op zonne-energie rijdende Cargohopper, kent Utrecht sinds vorige week nog een niet-alledaagse verschijning in de stadsdistributie: een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: