Cargohopper Utrecht

f047_image_1_largeSinds april van dit jaar rijdt een opvallend voertuig door de Utrechtse binnenstad. Het is een electrisch aangedreven ‘trein’ op luchtbanden dat drie wagentjes achter zich aansleept. Het is een initiatief van vervoerder Hoek B.V.

Cargohopper pikt goederen net buiten het stadscentrum op en maakt dagelijks drie rondjes door de stad. Hiermee zijn vijf tot acht bestelauto’s minder nodig. Bovendien gaat Cargohopper niet leeg terug. In opdracht van Van Gansewinkel neemt Cargohopper oud papier en verpakkingsmateriaal mee de stad uit. Al met al realiseert Cargohopper een jaarlijkse CO2-emissiebesparing van 30 ton.

Jacques van der Linden

Jacques van der Linden

Het idee werd opgedaan na een bezoek van Hoeks transportmanager Jacques van der Linden aan Bratislava. Aldaar worden toeristen rondgereden in electrisch aangedreven ‘treintjes’. “Mensen er uit, paketten er in, bedacht ik me,” aldus Van der Linden.

Vanwege de beperkte breedte (1,2 meter) kan Cargohopper gemakkelijk door de smalle straten van Utrecht manouvreren. Bovendien veroorzaakt het geen lokale luchtverontreiniging en is ‘ie erg stil.

Vanaf 1 augustus aanstaande zal een proef beginnen met zonnepanelen die op Cargohopper worden gemonteerd.  We houden het in de gaten. Lees hier een uitgebreid artikel over Cargohopper op MindsinMotion.net.

Advertenties

2 Responses to Cargohopper Utrecht

  1. […] volledig op zonne-energie Vorige maand berichtten we over de Cargohopper, een electrische ‘trein’ op luchtbanden die de Utrechtse […]

  2. […] het eerste officiële certificaat ‘duurzame stadsdistributie’. De Cargohopper is een electrische ‘trein’ op luchtbanden die de Utrechtse middenstand bevoorraadt, sinds enkele maanden geheel en al op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: